ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTICjoi, 30 ianuarie 2014

VITAMINA D 3 – DEFICIT, CONSECINTE, TRATAMENT HOLISTICVitamina D, vitamina antirahitica cum mai este cunoscuta, este absorbita de grasimi(liposolubila) si are un rol determinant in resorbtia Calciului si Fosforului prin internediull intestinului; catalizeaza transformarea fosforului organic in fosfor anorganic care este asimilat in tesuturi. Cele 2 forme principale sunt  D2 – ergocalciferol si D3 – colecarciferol, aceasta din urma fiind sintetizata de organism in principal prin expunerea la razele ultraviolete(UVB) ale soarelui, dar si prin alimentatie si suplimente naturale de mare calitate asa cum vom arata mai jos.

ROLUL BENEFIC AL VITAMINEI D3

.  Rol determinant in formarea scheletului uman mai ales in perioada de crestere
.  Intretinerea si optimizarea sanatatii oaselor
.  Sustine lupta impotriva radicalilor liberi la nivel celular
.  Ajuta la mentinerea sanatatii organelor ficat, rinichi, inima
.  Mentine forta si rezstenta muschilor
.  Imunostimulent
.  Intretine si mentine sanatatea creierului – acuitatea mentala, memoria
.  Adjuvant in depresii si modificari de stare psihica

ROLUL BENEFIC IN AFECTIUNI AL VITAMINEI D3

.  Parkinson. Un studiu  efectuat de Marcia J.Egles si publicat in 06.dec.2013 face referire la cateva studii efectuate in Japonia, studii care releva faptul ca administrarea de Vitana D3 timp de 12 luni unui lot de pacienti, a reliefat faptul ca Vitamina D3 “a impiedicat in mod semnificativ deteriorarea starii neurologice, masurata prin sistemul de asteptare Hoehn si Yahr(HY) si de Scala de evaluare Parkinson Unite(UPDRS)”.  Se afirma in acest articol ca deficitul de Vitamina D3, accelereaza progresia bolii Parkinson, iar suplimentarea cu Vitamina D3 un timp indelungat, incetineste semnificativ evolutia acestei boli incurabile. Studiile effectuate pe adulti in varsta au relevat imbunatatiri in forta musculara si echilibru a acestora.
.  Cancer.  Vitamina D3  este asociata, se pare, cu suprimarea dezvoltarii cancerelor, cu precadere cancerul de san, colon si prostata.
.  Boli cardiovasculare. Vitamina D este foarte importanta pentru sanatatea cardiovasculara, iar deficitul de D3, este considerat vinovat pentru procese declansatorii ale bolilor de inima.
.  Risc scazut de diabet zaharat. Copii care au primit un aport semnificativ de Vitamina D3 au un risc mai scazut de imbolnavire la varsat adulta.
. Rahitismul adultului(osteomalacie). Deficitul sever  deVtamina D duce la o pierdere de continut mineral osos(hipomineralizare) si  determina la adulti aceasta boala asociata cu dureri osoase si slabiciuni musculare. Aceasta afectiune este provocata la persoanele varstnice care au o dieta saraca in Vitamina D, cele cu o absorbtie scazuta de Vitamina D3, o expunere  insuficienta la soare, persoanele care au suferit interventii chirurgicale gastrice sau intestinale, cei care au boli osoase provocate de expunere la aluminiu, cei suferinzi de boli cornice hepatice si renale, sau osteodistrofie renala.
.  Osteoporoza. Deficitul de Vitamina D3 pe termen lung  are ca efect o diminuare a absorbtiei de calciu in organism, care determina printre altele osteoporoza. Aportul de Vitamina D3 ajuta asadar la prevenirea acestei afectiuni.
.   Psoriazis.  In cazul acestei afectiuni, tratamentul este complex, iar pe langa zeolit noi recomandam expunerea naturala la razele ultraviolete, precum si un aport de minerale printre care si Vitamina D3.
.   Preventia in Preeclampsie. Asociata cu sarcina, provoaca hipertensiune si edeme la nivelul gambelor si mainilor, netratata poate evolua spre eclampsie care poate cauza coma sau chiar decesul mamei. Deficitul de Vitamina D3, este sociat cu aceasta afectiune, asadar o alimentatie corespunzatoare, un aport de suplimente minerale care sa contina si Vitamina D3, precum si o expunere naturala la razele ultaviolete este recomandata.
.  Snatatea Mentala. Creierul contine o mare cantitate de receptori de Vitamina D, si s-a constata ca aceasta vitamina este unul din factorii determinanti in mentinerea  sanatatii mentale.
.  Risc scazut de Alzheimrer. Cercetari au demonstrate ca aportul de Vitamina D3 reduce riscul depresiilor si al bolii Alzheimer. Varstnicii au un deficit de Vitamina D3, deoarece scade semnificativ cantitaea de Vitamina D transformata in forma sa bioactiva.
.  Sistemul imunitar reduce riscul de infectie printr-un aport adecvat de Vitamiona D3
.  Astm bronsic. Bolnavii manifesta un deficit substantial de Vitamina D3. Suplimentarea cu Vitamina D3 poate imbunatatii tratamentul acestei afectiuni.

Un studiu publicat in martie 2010 in Jurnalul de Endocrinologie Clinica si Metabolism(JCEM), de catre Dr. Richard Kremer de la Centrul de Sanatate al Universitatii McGill,  a relevat un procent alarmant de 59% din populatie cu deficienta de Vitamina D. Studiul mentioneaza ca ” Nivelurile anormale de vitamina D sunt asociate cu o intreaga gama de boli, inclusiv cancerul, osteoporoza si diabetul, precum si tulburarile cardiovasculare si cele legate de sistemul imunitar”. Acest studiu confirma legatura dintre deficienta de Vitamina D si grasimile stocate in organism, ceea ce sustine o teorie mai veche prin care se afirma ca razele soarelui faciliteaza pierderea grasimii din organism. Se apreciaza in acest studiu ca Vitamina D ar putea fi mecanismul hormonal prin care pierderea grasimii opereaza in corpul nostru.
Studiul mai scoate in evidenta doua calitati uriase ale Vitaminei D si anume, aceasta este activatorul sistemului imunitar(cheia de contact) si este numitorul comun al afectiunilor.
In studiu se afiram ca Vitamina D depaseste ca eficienta vaccinurile, depaseste ca eficienta medicamentele anticancerigene si pe cele prescrise pentru vindecarea osteoporozei, vitamina D vindeca mai efficient diabetul decat medicamentele anti-diabet(alopate). Vitamina D este compatibila cu organismul umanm deoarece acesta produce efectiv vitamina D cand este expus la soare.
Acest studiu deosebit de interesant, propune 9 adevaruri incontestabile despre vitamina D:
- ’’Majoriatea populaţiei vestice suferă de deficienţă de vitamina D.
- Deficienţele de vitamina D promovează printre alte probleme de sănătate, cancerul, diabetul, osteoporoza, afecţiunile renale, depresia, obezitatea şi afecţiunile inimiii.
- Deficienţa de vitamina D poate fi remediată cu o suplimentare cu vitamina D sau prin expunere raţională la acţiunea razelor solare.
- Produsele de protecţie împotriva radiaţiior solare împiedică generarea vitaminei D la nivelul pielii, cauzând în continuare deficienţe de vitamina D în rândul consumatorilor care utilizează astfel de produse.
- Remedierea pe scară largă a deficienţelor de vitamina D ar reduce semnificativ apariţia afecţiunilor degenerative în rândul populaţiei, economisind naţiunii, literalmente, trilioane de dolari, reprezentând cheltuielile colective de asistenţă medicală pentru următorul deceniu.
- Suplimentele de vitamina D sunt extrem de convenabile. Prevenirea bolilor prin administrarea suplimentelor de vitamina D este o investiţie mică în sănătate care se răsplăteşte de 100 de ori (sau mai mult) prin economisirea cheltuielilor legate de asistenţă medicală.
- Vitamina D este extrem de sigură. Din reacţia oamenilor care îşi administrează suplimente cu vitamina D reiese că, practic nu produce efecte secundare negative, chiar şi la doze zilnice aparent mari precum 4000-8000 IU (de 10 ori mai mare decât RDA-ul – doza zilnică recomandată - curent în America).
- Deficienţa de vitamina D este cauzată – în mare măsură - de stilul de viaţă modern desfăşurat în spaţii închise. Oamenii trăiesc, lucrează şi se distrează în casă sub lumină artificială. Acest lucru este motivul absenţei expunerii la lumina naturală (raze solare), prin care se generează vitamina D.
- Vitamina D reduce dramatic susceptibilitatea la boli infecţioase, precum gripa sezonieră şi H1N1. Vitamina D  “declanşează" sistemul imunitar şi îi permite să funcţioneze mai agresiv în lupa împotriva invaziei virale’’.

VITAMINA D IN ALIMENTE

Natura ne ofera cu darnicie alimente bogate in Vitamina D:
.  Peste gras(somon)
.  Ulei de peste
.  Ulei de ficat de cod
.  Ficat de vaca- vaca dusa la izlaz
.  Branza, urda, ricotta, celelalte lactate cu moderatie – ideal produse Bio/Eco certificate
.  Galbenus
.  Suc de portocale
.  Ciupercile in special Shiitake

EXPUNEREA LA SOARE

Omul modern traieste intr-un spatiu inchis majoritatea timpului, birou plus apartament/casa, asadar expunerea la lumina solara este aproape inexistenta. Un sfert de ora de expunere zilnica la soare este suficienta pentru absorbtia de vitamina D. Se recomanda ca la plaja sa nu mai folosim prudusele de protectie impotriva radiatiilor solare, deoarece asa cum am aratat mai sus, acestea impiedica generarea vitaminei D la nivelul pielii.


SUPLIMENTELE NATURISTE
Zeolitul, asa cum am mai aratat, prin calitatea sa numita Capacitate de Schimb Cationic,  realizeaza un schimb cationic, adica absoarbe din organism toxinele, si cedeaza catre aceste 4 elemente vitale: Calciu, Potasiu, Magneziu si Sodiu, de aceea avem rezultate inclusiv in afectiuni osoase.

Multi-Vitamine si Minerale, un complex de vitamine printre care si Vitamina D3.


Vitamina D3 Forte 100% NaturalaShiitake, un extract standardizat 4:1; este ciuperca care contine cea mai mare cantitate de Vitamina D.


Desigur, in functie de afectiune, linia terapeutica poate contine si alte produse specifiec. Dozele si programul terapeutic le stabilim functie de mai multi factori, raspunsul organismului fiind foarte important. Este deci necesar sa aveti o lgatura permanenta cu noi pentru ca avem acelasi scop, ameliorarea  starii dvs. de sanatate. Pentru informatii si comenzi intrati la Produse, apoi la Magazine Partenere, click la Zeolit-Mineralul Anticancer-Biostem-Asea sau pe site: www.cosmeticabio-zeolit.com


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTIC