ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTICmiercuri, 19 martie 2014

ALCOOLISMUL, AFECTIUNI CONEXE, TRATAMENT HOLISTICDEFINITIE

Acoolismul este o boala incurabila; este o boala ce avanseaza lent si progresiv afectand bolnavul fizic, mental si spiritual; este incurabila deorece obsesia de a bea marcheaza bolnavul leagandu-l de alcool permanent si in cantitati din ce in ce mai mari. Este o boala a negarii, deoarece alcoolicul sustine ca nu este alcoolic si ca se poate lasa oricand desi nu o face.

CAUZE

Mostenirea genetica pare a fi principala cauza. Desigur este vorba de alcoolismul cel putin a unuia dintre parinti. Literatura de specialitate nu specifica si alte cauze sau predispozitii genetice cum ar fii de ex. boli psihice – paranoia, schizofrenia, care pot creea premiza unei dependente: alcool si/sau droguri, pentru a fugi de o realitate la care bolnavul psihic nu se poate adapta.
Acololosmul este si o boala partial chimica. Metabolismul biochimic cerebral este diferit. In procesul de descompunere al alcoolului, acetaldehida se desompune CO2 si H2O, produsi care se elimina din organism. Acest proces este viabil in cazul uni bautor normal, un om care bea din cand in cand, asa numitul bautor social. In cazul alcoolicului, acetaldehida se combina cu dopamina care se gaseste in creier si care in reactie cu enzima monoaminoaxidaza produce o substanta de tip heroina/THIQ ce se acumuleaza in creier si este responsabila de comportamentul adictiv; astefel nevoia de urmatorul pahar este permanenta, fenomenul se amplifica iar dorinta de a mai bea inca un pahar este de nestapanit. De aceea se apreciaza in mod corect de catre specialisti ca aceasta boala este progresiva si incurabila. Vom arata mai jos ca orice terapie aplicata poata stopa evolutia bolii dar cu o singura conditie si anume sa nu mai existe primul pahar absolut niciodata, deoarece boala poate fi oprita din evolutie dar nu si vindecata.

ETAPELE ALCOOLISMULUI
Faza prealcoolica. Bautura produce o scadere a anxietatilor, o usurare a durerilor emotionale, morale sau fizice. Are la baza obiceiul de a se relaxa cu bautura, cu tendinta de a creste cantitatea ingerata. Durata acestei faze este de la cateva luni la cativa ani, este asadar strict individuala. Desigur multi dintre noi se opresc la aceasta faza sau renunta pur si simplu deoarece intuiesc pericolele. Alcoolul este o solutie de adaptare la stresul cotidian, la probleme familiale, poate fii o solutie la alienarea omului modern? Desigur raspunsul este Nu. Alcoolul este benefic in urmatoarele cantitati: un pahar de vin la masa de pranz si 30ml./zi de alcool tare – tuica, coniac.etc.
Faza  prodromala. Aceasta faza este considerata o faza intermediara – apar modificari de personalitate, apar probleme in familie, in societate, la locul de munca, chiar conflicte cu legea. Este marcata de tendinta de a bea in secret deoarece apare sentimental de vinovatie, dar gandirea este orientate mereu spre consum.
Faza  consumului prin constrangere.  Aceasta faza coincide cu multiple detriorari fizice si mentale, prin pierderea controlului, preocuparea pentru asigurarea unor cantitati suficiente, apare bautul de dimineata pentru trezire si stapanirea fenomenelor fizice.
Faza cronica. Este marcata de decaderea personalitatii, tulburari cognitive, tremuraturi, stari de anxietate , obsesii, stari de colaps, complicatii somatice care determina in cele din urma moartea prematura. Statisticile sunt reale si crude: 96% din alcoolici mor prin complicatii somatice.
Alcoolismul este boala totala, o boala care afecteaza persoana in toate cele trei dimensiuni: corp, minte, suflet. Prin afectarea creirului, deci prin anestezia acestuia, apar tulburari de memorie, apoi bulversarea totala a sistemului de valori.

CELE 7 SEMNE CELSIENE ALE ALCOLICULUI

1. Consumul de alcool pe ascuns
2. Consumul matinal
3. Atitudinea defensiva si/sau agresiva in confruntarea cu realitatea
4. Igiena precara
5. Nevoia de a creste consumul
6. Sentimentul de vinovatie
7. Nutritia deficitara

COMPLICATII- AFECTIUNI CONEXE

-         pierderea poftei de mancare
-         deficit de vitamine, minerale si alti nutrienti
-         ficat gras, hepatita, ciroza
-         varice esofagiene
-        afectarea muschiului cardiac duce la aritmii si hipertensiune, risc crescut de infarct
-         delirium tremens
-         confuzie, somnolenta, depresie, halucinatii, tremuraturi necontrolate
-         gastrita, ulcer gastric, tulburari de absorbtie a vitaminei B12
-         impotenta, polineuropatie
-         leziuni cerebrale toxice

Psihozele generate de alcoolism se impart si ele in mai multe categorii, functie de evolutia bolii si de leziunile cerebrale ce apar, astfel:
Betia Patologica. Este o stare de excitatie declansata de consumul de alcool care induce o recunoastere defectuoasa a realitatii, iluzii si halucinatii. Sunt posibile manifestari ca frica excesiva, sau furia, agresivitatea puternica, atitudine violenta, chia la ingerarea de cantitati mici de alcool.
Delirium Tremens. Este o stare grava ce se manifeatsa prin halucinatii vizuale majore, aprecierea gresita a realitatii, agitatie psihomotorie severa, transpiratie profuza(afectarea glandei tiroide), tremuraturi, dreglari ale frecventei cardiace si tensiunii arteriale.
Halucinoza Alcoolica. Bolnavul aude voci vorbind intre ele, voci care judeca persoana in cauza; halucinatiile complexe includ scene de urmarire si asediu si se asociaza cu o anxietate maxima.
Gelozia Obsesiva. Este o obsesie incorigibila ce are la baza relatia tensionata a cuplului, refuzul partenerei, impotenta, frica de a-si pierde partenerul de viata.
Encefalopatia Wernicke. Inflamatia acuta a creierului poate pune viata in pericol – somnolenta, paralizia globilor oculari si ataxia(tulburarea coordonarii miscarilor).
Sindromul Korsakov. Tulburari grave ale memoriei, pacientul fabuleaza mult si permanent.
Fenomene de sevraj: hipertensiune arteriala, transpiratie profuza, tremuraturi, dureri la nivelul intregului corp, anxietate, predelir, tulburari de somn.
Un sindrom acut de sevraj reprezinta semnalul pentru internarea in spital.

TRATAMENT ALOPAT

Tratamentele alopate merg pe medicamente psihotrope anxiolitice, hipotensoare si perfuzii pentru corectarea pierderii de lichide si nutrienti. De aemenea pacientul este asistat psihologic de psiholog sau psihiatru.  Dupa tratementul de specialitate si recuperare, abstinenta totala de la alcool este conditia obligatorie pentru bolnav. El nu mai are voie sa bea niciodata. Tentatia primului pahar trebuie stapanita total, deoarcee dupa primul pahar, vor urma altele si recaderea este totala.

TRATAMENT HOLISTIC

Conceptul holistic imlica trei etape distincte: detoxifiere, tratament, intretinere/preventie. De asemenea, acest concept contine trei paliere: tratamentul, regimul de viata si mentalul,  toate la fel de importante.
In aceasta afectiune grava detoxifierea si tratamentul merg sinergic in directia refacerii organice a bolnavului pe toate palierele afectate: detoxifiere, imunitate, metabolism refacere la nivel cerebral, ficat, inima, etc.
Primul produs in linia de trataemnt pe care o recomandam, este Zeolite Detoxy Max. Zeolitul prin calitatile sale terapeutice, este  foarte indicat deoarece este detoxifiant, imunomodulator, regleaza PH-ul organismului, curata ficatul, curate vsele sanguine de depuneri si fluidizeaza circulatia, curate rinichii, are efecte benefice asupra bilei si pancreasului. Pe langa zeolit vom recomanda si alte produse eficente, scopul nostru fiind o refacere cat mai rapida a organismului.
Mentalul pacientului trebuie mentiut in lumina in primul rand cu ajutorul familiei. Pacientul trebuie sa inchida toate conflictele si angoasele generatoare, sa se ierte pe el insusi, sa iubeasca tot ce il inconjoara; Acatistl Sf. Nectarie Taumaturgul este grabnic ajutator; mai recomandam o vizita la mormantul Sfantului Ardealului Arsenie Boca, unde o rugaciune cu mana pe crucea mormantului a ajutat si alti bolnavi de alcoolism. Bolnavul nu trebuie sa mai bea alcool niciodata, numai in aceste conditii va devenii un om normal. Refacerea armoniei organice este posibila numai prin energie lumina cu alte cuvinte prin Dumnezeu.

Surse: Dr. Georgeta Ciocan medic principal psihiatru, alcooliciianonimi.ro, sfatulmedicului.ro
 

Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTIC