ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTICmarți, 6 mai 2014

GLOSAR DE PLANTE RECOMANDATE IN AFECTIUNI ALE COLONULUI
Afin(Vaccinum myrtillus). Se pot folosi fructele si anume se pot consuma 100gr/zi. Ceaiul de afine se prepara astfel: 1 lingurita de fructe maruntite la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute, apoi se strecoara – se consuma 3 cani pe zi. Siropul de afine: cate 1 lingurita la 100ml de apa, de 3 ori pe zi. Frunzele se pot lua sub forma de pulbere care se administreaza sublingual 15 minute, apoi se inghite cu apa – de 3 ori/zi inainte de masa. De asemenea 2 lingurite de Frunze maruntite la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute, apoi se strecoara – se consuma 3 cani pe zi. In timp aceste proceduri vor regla digestia, deoarece afinul este planta cea mai folosita. La magazinele naturiste gasiti Eridiarom – extract de afine, care se va administra conforma indicatiilor producatorului. Afinul este foarte util in diaree si are o puternica actiune antibiotica, indiferent sub ce forma se foloseste.
Angelica(Angelica arhanghelica) - este indicata tinctura care  se gaseste la magazinele naturiste. Este antidiareica si antibiotic.
Anin(Anus incata). Se macina coaja uscata cu ajutorul unei rasnite de cafea. Se adauga 1-2 lingurite la 250ml de apa si se fierb timp de 10 minute, apoi se strecoara. Este un ceai foarte eficient in oprirea diareei.
Anghinare(Cynara scolymus). Se pune o lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera timp de 15 minute, apoi se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani pe zi, la inceputul tratamentului ajuta organismul sa elimine toxinele accumulate.
Brad(Abies alba). Se folosesc acele de brad, muguri, sau varfuri de ramuri, toate maruntite foarte fin. La 250ml apa se adauga 2 lingurite si se fierb timp de 15 minute, apoi se  strecoara; se consuma 2-3 cani/zi. Este un antibiotic natural foarte eficient care distruge o serie de agenti patogeni si ajuta la oprirea diareei prin taninul continut. Se poate folosi si rasina, se suge o bucata de marimea unei alune de mai multe ori pe zi.
Cerentel(Geum urbanum).  Se pune 1 lingurita de radacina si rizomi la 250ml de apa, se fierbe timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 3 cani pe zi, cate una dupa fiecare masa; ajuta la disparitia diareei, este antibiotic si astringent.
Chimen(Carum carvi). Se pune 1 lingurita de seminte macinate la 250ml de apa, se fierb timp de 5 minute, apoi se strecoara. Se consuma doar 1 cana/zi, fiind utila doar in cazurile in care apar balonari dupa masa, Nu se recomanda o cantitate mai mare, deoarece poate provoca o laxatie care nu este de dorit.
Radacina de cicoare este plina de vitamine (A, B, C, E, K) si de minerale (potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc, magneziu), continand si inulina, o substanta care scade riscul aparitiei cancerului de colon. Ca remediu naturist pentru ficat sau bila, se recomanda administrarea sub forma de pulbere obtinuta din radacina de cicoare bine uscata si macinata in rasnita de cafea, din care se ia 1 lingurita de 2-3 ori pe zi.
Cimbrisor(Tymus vulgaris). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera timp de 15 minute, apoi se strecoara, Se vor administra 2-3 cani/zi; este utila pentru efectul antibiotic foarte puternic si pentru calmarea durerilor.
Cimbru(Satureja hortensis). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor bea 2-3 cani pe zi; are efect antibiotic si de calmare a durerilor.
Coada racului(Potentila anserina). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor consuma 2-3 cani/zi; are efect antibiotic, iar datorita taninului continut, ajuta la oprirea diareei.
Coada soricelului(Achillea milefolium). Se pune 1 lingurita de flori la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor administra 2-3 cani/zi; are efect antibiotic. Ajuta la calmarea durerilor si la oprirea diareei.
Corn(Cornus mas). Se recomanda sa se consume 100gr de fructe de 3 ori pe zi, in cure de mai lunga durata combate diareea fiind foarte astringent.
Cretisoara(Alchemilla vulgaris). Se pune 1 lingurita de planta la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Sunt recomandate 2-3 cani/zi; are efect antibiotic, iar datorita taninului continut  opreste diareea.
Fenicul(Foeniculum vulgare). 1 lingurita de seminte macinate intr-un pahar de 250ml de apa se fierbe 5 minute, apoi se strecoara. Se bea doar 1 cana/zi fiind utila doar in cazul in care apar balonari dupa masa. O cantitate mai mare nu este recomandata deoarece poate provoca laxatie care nu este indicata.
Fragi(Fragaris vesca). Se pune 1 lingurita de Frunze maruntite la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor bea 2-3 cani/zi, este utila pentru efectul astringent.
Frasin(Frasinus excelsior). Se pune 1-2 lingurite de coaja uscata si macinata la 250ml de apa si se fierbe 10 minute, apoi se strecoara. Se bea cate 1 cana dupa fiecare masa; este un ceai foarte eficient in oprirea diareei deoarece contine tannin.
Galbenele(Calendula officinalis). Se pune 1 lingurita de flori maruntite la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi; are efect antibiotic si laxativ slab.
Ienupar(Juniperus comunis). Se folosesc semintele maruntite si anume 1 lingurita la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi; are un efect antibiotic si puternic diuretic. Nu se recomanda bolnavilor care au afectiuni serioase la rinichi sau chiar rani la aparatul urinar.
In(Linum usitatissimum). Se folosesc semintele pentru a curata intestinele de toxinele acumulate dar si pentru calmarea durerilor, datorita unui hormon natural care poate ajuta in cazul afectiunilor, mai ales femeilor, se recomanda impreuna cu soia in alimentatie.
Lamaie(Citrus lemon). Se foloseste o lamaie foarte coapta. Se strecoara sucul intr-un pahar, apoi coaja si pulpa ramase se taie felii si se pune cu 250ml de apa la fiert pana se inmoaie coaja; se lasa la arcit, apoi se strecoara peste sucul obtinut anterior. Este foarte eficienta datorita vitaminei C si este foarte astringenta si dezinfectanta.
Lumanarica(Verbascum phlomoides). Se pune 1 lingurita de planta maruntita in 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi; este utila ca antibiotic natural.
Maces(Rosa canina). Se folosesc semintele maruntite care se zdrobesc, api se pune 1 lingurita la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi; este utila pentru efectul oferit de vitamina C.
Mar(Mallus pumilla). Se folosesc merele crude pentru efectul pe care-l au datorita pectinelor si vitaminei C continute. Se pot folosi si sub forma de suc sau rase.
Matreata Bradului(Usnea barbata). Se pun 1-2 lingurite la 250ml de apa si se fierbe 10 minute dupa care se strecoara. Se bea cate 1 cana dupa mese.  Este un ceai foarte eficient in oprirea diareei, contine tannin si este un antibiotic, fara efecte secundare.
Menta(Menta Piperita). Se pune o lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor bea 2-3 cani/zi; amelioreaza balonari, dureri, diaree; se poate pune si compresa externa calda cu acest ceai pentru calmarea durerilor.
Morcov(Daucus carota). Se recomanda in special sucul de morcovi din care se administreaza cate 200ml de 3 ori/zi inainte de mese. Contine multa vitamina A(provitamina A) care este foarte utila pentru efectul de cicatrizare a intestinelor.
Mure(Rubus fructicosus). Se folosesc tulpinile taratoare si anume 2 lingurite de planta maruntita se pun in 250ml de apa clocotita; se aopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor consuma 3 cani/zi; are efect de calmare a intestinelor.
Musetel(Matricaria chamomilla). Se foloseste 1 lingurita de flori maruntite la 250ml de apa si se fierbe 5 minute; se strecoara si se consuma 2-3 cani/zi, cate una dupa fiecare masa; are efect antibiotic deoarece contine azulene.
Nalba(Junglans regia). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se vor bea 2-3 cani/zi; are efect emolient si de calmare a durerilor.
Nuc(Juglans regia). Se pun 2 lingurite de frunze maruntite la 250ml de apa si se fierbe 15 minute; se strecoara si se pot bea 3 cani/zi. Ajuta in disparitia diareei, la diminuarea secretiilor, si are si efect antibiotic.
Obligeana(Acorus calamus). Se foloseste radacina care se macina sub forma de pulbere si se pune 1 lingurita sub limba timp de 5 minute, apoi se inghite cu apa. Este eficienta pentru reglarea glandulara si pentru ca ajuta la detoxifierea organismului.
Orz(Hordeum vulgare). Sunt recomandate semintele macinate sau germinate pentru mineralele si vitaminele continute. Se mai poate consuma cate 1 lingurita de 3 ori/zi din sucul obtinut din plante tinere(20-30cm) verzi.
Paducel(Crataegus monogyna)). Se pune 1 lingurita de Frunze si flori la 250ml de apa clocotita. Se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se recomanda 2-3 cani pe zi pentru efectul cicatrizant si de calmare a durerilor.
Papadie(Taraxacum officinalis). Frunzele proaspete se  pot folosi ca salata si se consuma crude. Se poate face o cura cu tijele florale; se culeg in fiecare zi 10 tije cu flori; se spala apoi se rupe floarea care se arunca; se consuma tijele mai ales in cazurile de constipatie. Radacinile se pot folosi astfel: 1 lingurita de radacina maruntita se pune la 250ml de apa si se consuma cate 2-3 cani/zi; are efect in constipatie si detoxifierea organismului.
Pelin(Artemisia absinthum). Se pun 2 lingurite de pulbere din planta la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara.; cu lichidul obtinut se fac clisme zilnic, are efct antibiotic si ajuta la disparitia parazitilor intestinali.
Praz(Allium porum). In primul rand, prazul se consuma ca aliment, este antibiotic si laxativ; nu toate persoanele il suporta insa. In diverse mancaruri, sau numai fiert este un bun medicament pentru calmarea intestinala.
Radacina de cicoare este plina de vitamine (A, B, C, E, K) si de minerale (potasiu, calciu, fosfor, cupru, zinc, magneziu), continand si inulina, o substanta care scade riscul aparitiei cancerului de colon. Ca remediu naturist pentru ficat sau bila, se recomanda administrarea sub forma de pulbere obtinuta din radacina de cicoare bine uscata si macinata in rasnita de cafea, din care se ia 1 lingurita de 2-3 ori pe zi
Roinita(Melissa oficinalis). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai/zi; are un efect de calmare nervoasa.
Salcie(Salix alba). Coaja uscata se macina si se transforma in pulbere din care se ia 1 lingurita sub limba timp de 5 minute, apoi se inghite cu apa plata. Se mai pot pune 1-2 lingurite de pulbere la 250ml de apa si se fierbe 5 minute, apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani/zi. Este utila in diaree, in calmarea durerilor si efect antiinflamator. Contine acid acitosalicilic in stare naturala, care spre deosebire de aspirina nu produce efecte secundare si are acelasi efect. Se poate folosi extern folosind comprese de ceai cald pentru calmarea durerilor.
Sclipeti(Potentilla erecta). Contine tannin galic atat in radacini si rizomi cat si in planta. Are puternice proprietati astringente si este folosita in enterocolite acute sau cornice, dizenterie si diaree de orice fel. Moduri de folosire: pulbere din planta uscata, cate un varf de cutit de 3 ori/zi; sau 2 lingurite de planta la 250ml de apa clocotita, se lasa acoperit 15 minute apoi se strecoara; se beau 2-3 cani/zi; tinctura cate 10 picaturi diluate de 3 ori/zi. Este recunoscut efectul de antibiotic si de cicatrizare.
Scumpie(Cotinus coggygria). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita; se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se administreaza 2-3 cani de ceai/zi si este util pentru efectul de cicatrizare.
Sorbestrea(Sanquisorba officinalis). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai/zi; este util pentru efectul antibiotic.
Stejar(Quercus robur). Coaja uscata se macina si se transforma in pulbere din care se pune 1 lingurita sub limba 5 minute, apoi se inghite cu apa. Se mai poate preapara ceaiul din 1-2 lingurite de pulbere la 250ml de apa, se fierbe 5 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi;  este foarte eficient in diaree si ajuta la diminuarea secretiilor.
Sunatoare(Hipericum perforatum). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani de ceai/zi – are efect antibiotic. Uleiul de sunatoare obtinut din 50gr de planta maruntita se adauga in 250ml de ulei extra-virgin sau presat la rece; se tine tine 5 saptamani si apoi se poate lua cate 1 lingurita; are efect in constipatie, este cicatrizant la nivelul intregului aparat digestiv.
Tataneasa(Symphytum officinalis). Se pune 1 lingurita de radacina maruntita la 250ml de apa si se fierbe 5 minute, apoi se strecoara. Ajuta  foarte mult la disparitia ranilor intestinale. Tinctura se foloseste astfel: cate 10 picaturi de 3 ori/zi diluata cu 100ml de apa.
Traista ciobanului(Capsela bursa pastoris). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita si se acopera 15 minute, apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi; este foarte eficient in diminuarea secretiilor, hemoragiei si diareei.
Troscot(Polygonum aviculare). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita si se acopera 15 minute apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi.Are efect in combaterea diareei, calmarea durerilor si antiinflamator. Contine acid acetilosalicilic, dar fara efectele adverse ale aspirinei. Extern se pot pune comprese cu ceai pentru calmarea durerilor.
Turita mare(Agrimonia eupatoria). Se pune 1 lingurita de planta maruntita la 250ml de apa clocotita si se acopera 15 minute iar apoi se strecoara. Se beau 2-3 cani/zi. Este foarte util in eliminarea toxinelor si contra constipatiilor.
Ulm(ulmus campestre). Coaja uscata se macina sub forma de pulbere si se pune 1 lingurita sub limba 5 minute dupa care se inghite cu apa. Se  mai poate face ceai punandu-se 1-2 lingurite de pulbere la 250ml de apa care se fierbe 5 minute iar apoi se strecoara. Se pot consuma 2-3 cani/zi. Este recomandat in special in cazurile grave fiind recomandat si in cancer.
Zmeur(Rubus idaeus). Se folosesc muguri sau mladite tinere si frunze si se pune 1 lingurita la 250ml de apa care se fierbe 5 minute; se poate bea cate 1 cana dupa fiecare masa. Are un gust placut si efect cicatrizant. Se mai pot consuma fructele cate 100gr/zi, perioade cat mai lungi de timp pentru vitamine si minerale. Este indicat mai ales pentru anemie.

Alte recomandari

Tinctura de propolis se foloseste in toate cazurile de mai sus, cate 2 picaturi la fiecare 5kg corp, de 3 ori/zi inainte de mese. Se pun pe un miez de paine, se mesteca bine si apoi se inghite. Are efect anesteziant, antibiotic, antiinflamator si de refacere celulara.
Polenul de albine. Se administreaza 20gr/zi. Trebuie foarte bine mestecat si maruntit in gura, deoarece organismul nu-l poate digera fiind invelit in echina de catre albine.
Otet de mere si miere. La 250ml de apa se adauga 2 linguri de otet, apoi se pune miere dupa gust. Ajuta foarte mult in afectiune si in acelasi timp asigura organismului o serie de minerale si alte  substante utile.
Argila. Se poate folosi orice fel de argila cu conditia sa nu fie poluata, recomandata totusi este argila verde si cea rosie. Se pune 1 lingurita la 250ml de apa si se amesteca bine, apoi se lasa 8 ore, dupa care se consuma apa de la suprafata. Procedura continua 3-5 zile, apoi cu o lingura de lemn se amesteca preparatul si se bea integral. Aceasta cura se poate tine perioade lungi de catre oricine, deoarece are efecte foarte bune pentru organism.
Reteta de plante. Se ia cate 1 lingurita din  Frunze de menta, Frunze de nuc, roinita si se pun in 250ml de apa clocotita, se acopera 15 minute, apoi se strecoara. Se bea in 3 reprize inintea meselor cu 15 minute.
Surse bibliografice


Niciun comentariu :

Trimiteți un comentariu

ZEOLIT MINERALUL TERAPEUTIC